אני שונא את הקיץ.

טוב, אולי שונא זו מילה חזקה מדי – אבל אני בהחלט מעדיף את החורף. בתור בחור גדול תמיד חם לי, אפילו בינואר אני לבוש קל. אני אוהב את הקרירות של החורף, הציפיה הדרוכה לימים של גשם, ההנאה מהאוכל הכבד והמתובל שהולך טוב עם קולות של טפטוף בחלון. אני מת על הלבוש הירוק שמכסה את כל הארץ ובעיקר את המדבר המקומי בחודשים הקרים. אין כמו חורף.

קשה לי להסתדר עם הקיץ והחום שהוא מביא איתו, כשהקיץ מתקרב אני נכנס לפאניקה – ממש רע לי מזג האויר הזה. איך כתבה נעמי שמר, "עצוב למות באמצע התמוז"? אז גם לחיות כאן באמצע התמוז זה לא איי-איי-איי. הייתי צריך לגדול באיזו מדינה אירופאית קרירה, אבל טעות של ההסטוריה הנחיתה אותי בחום המדברי של הלבנט. לפחות אני גר בבאר-שבע וכך מתחמק לרוב מהלחות. אני באמת לא יודע איך אנשים מצליחים לגור בסאונה הלחה והדביקה שהם קוראים לה "מישור החוף". לגרור אותי בקיץ לתל-אביב זו ממש משימה, אני בדרך כלל לא מוכן להשאר ליותר מכמה שעות מהבילות. אם צריך, רחמנא לצלן, להיות יותר מזה במרכז – אני מוודא טוב טוב שיש לי כיסוי ממוזג קריר ויבש.

זה לא שהכל רע, יש גם צדדים נחמדים לקיץ. אין כמו הפירות הנהדרים של הקיץ – אף תפוז לא יעשה לי את זה כמו אשכול ענבים ירוקים קשים ומנגו רך ועסיסי. גם ללכת לבריכה בחוץ עם הילדים זה ממש כיף. אצלנו בעיר אפשר גם סתם כך לפזז באחת מעשרות מזרקות שמזנקות מכל ככר שניה. אבל כל הפירות והמים לא יצליחו להעלים את הדיכאון שהחום מביא איתו.

אז אם כל כך חם, לפחות ננצל את זה. אתם יודעים איך אומרים: אם החיים נותנים לנו לימונים – בואו ונכין יוגורט.

מסתבר שזה ממש לא קשה להכין יוגורט טבעוני ביתי בכמויות. זה זול יותר ממה שתקנו בסופר ויש לי טריק שגם הופך את זה למהיר למדי. אז בואו נכין יוגורט טבעוני, ביתי, מהיר הכנה ומשם – השמיים הם הגבול.

IMG_0438מצרכים:

  • 1 גביע יוגורט טבעוני
  • חצי ליטר חלב סויה

כן. קראתם נכון את המצרכים. בלי כמוסות מסתוריות של חיידקים אקזוטיים, בלי תנורים מיוחדים שמכוונים לטמפרטורה של 68.2 מעלות בדיוק. רק יוגורט צמחי וחלב סויה מהסופר, והחום הטבעי שיש לנו פה בשפע.

כמה דגשים לפני שמתחילים. חשוב לקנות יוגורט שמועשר בחידקים, הם אלו שיהפכו את חלב הסויה ליוגורט. אני מכיר ומשתמש ביוגורט של תנובה שאפשר למצוא בכל סופר סטנדרטי. אם יש יוגורטים טבעוניים נוספים שמועשרים בחידקים – אני אשמח לשמוע. הכי פשוט זה להשתמש ביוגורט הלבן, אבל אפשר להשתמש גם ביוגורט עם הפירות כדי לקבל יוגורט עם ארומה של פרי.

IMG_0377

אני משתמש בחלב סויה. גם חלב סויה מהמקרר וגם חלב סויה עמיד עבדו אצלי, אם כי היוגורט הכי מוצלח יוצא עם החלב הטרי מהמקרר. ניסיתי כמה חברות ולא היתה עם זה בעיה. לעומת זאת, ניסיתי לייצר יוגורט עם חלב שבולת שועל וחלב אורז ולא עבד לי. אולי בגלל שאצלי בסופר יש רק חלב מפוסטר או מעובד, אולי זו הבעיה. יכול להיות שחלב צמחי ביתי טרי כן יהפוך ליוגורט, שוה לנסות.

אופן ההכנה:

אז ככה זה הולך: מתחילים עם צנצנת גדולה שיכולה להכיל 600 מיליליטר לפחות. אני משתמש בצנצנת של ליטר, אבל זה לא עקרוני.

IMG_0373

השלב הראשון הוא לעקר את הצנצנת בעזרת מים רותחים שלא ישארו בה חיידקים שאנחנו לא מעונינים בהם. שוטפים היטב את הצנצנת וממלאים עד הסוף במים רותחים. חשוב לבחור צנצנת עמידה שיכולה לעמוד בחום הזה ולא משהו עדין שמצאתם בבוטיק ניפוח זכוכית. אני מניח את הצנצנת על שולחן עץ או על קרש. כבר יצא לי לפוצץ צנצנות זכוכית שלא עמדו בהפרש הטמפרטורות שבין המים הרותחים והשיש הקר במטבח. אם רוצים אפשר גם לזרוק פנימה כפית ולעקר גם אותה. ממלאים גם את המכסה במים רותחים.

IMG_0376

מחכים חמש עד עשר דקות ורק אז מרוקנים את הצנצנת מהמים הרותחים. מוזגים חצי ליטר חלב סויה לצנצנת. החלב יצנן קצת את הזכוכית הרותחת, כך שהמגע אתה לא יהרוג את החידקים שביוגורט.
IMG_0378

מוסיפים את תכולת גביע היוגורט לתוך הצנצנת ומערבבים היטב בעזרת כפית. מכסים את הצנצנת במכסה וסוגרים חזק. אנחנו לא רוצים שיחדרו לצנצנת חידקים שאנחנו לא הזמנו מראש. חשוב להקפיד בכל התהליך לא לגעת בידיים בצד הפנימי של הצנצנת, בכפית או ביוגורט ובחלב. על הידיים שלנו יש הרבה חידקים שאנחנו לא רוצים שיכנסו ליוגורט שלנו.

מניחים את הצנצנת במקום חמים במטבח, מחוץ למקרר. לא נורא אם היא חשופה לשמש לכמה שעות, אבל שרוב הזמן הצנצנת תהיה בצל. ממתינים 12 עד 24 שעות, תלוי כמה חם במטבח שלכם. כשהנוזל בצנצנת מפסיק להיות חלב נוזלי ומתחיל להיות יוגורט סמיך, אפשר להכניס למקרר.

IMG_0436

עם הזמן הוא יסמיך אפילו יותר, אבל כבר עכשיו יש לכם יותר מחצי ליטר של יוגורט לשימושכם. תוכלו להכין איתו צזיקי או קלפוטי ובעצם כל דבר שתרצו – תתפרעו איתו…

כדאי לשמור את חצי הכוס האחרונה של היוגורט שבצנצנת. בדל היוגורט הזה ישמש אותנו להכנת היוגורט הבא. רק לעקר צנצנת ולהתחיל מחדש. עם כל התחלה חדשה היוגורט יהפוך לחמצמץ יותר. אם אתם מעדיפים יוגורט מתקתק, פשוט תתחילו שוב עם גביע חדש מהסופר.

בתאבון!

מודעות פרסומת

»

  1. מיכל הגיב:

    שלום לך.
    אפשר לעשות זאת עם חלב אחר שלא חלב סויה ?

    • דוב משהו הגיב:

      אני ניסיתי עם חלב צמחי אחר ולא הצלחתי. יצא לי יוגורט רק מחלב סויה.
      אולי בגלל שקניתי חלב צמחי עמיד. אני לא ממש יודע.
      שוה לנסות עם חלב צמחי טרי שאיננו חלב סויה. לפי ההגיון זה אמור לעבוד.

      • GW הגיב:

        היי דוב ומיכל!
        לדעתי הסיבה שלא הצליח היא תכולת החלבון הנמוכה בחלבים האלה. החיידקים מחמיצים את החלב, והסביבה החומצית גורמת לחלבון בו לשקוע. המשקע של החלבון זה היוגורט. בחלב סויה (ובחלבים מן החי) יש יחסית הרבה חלבון, חלב שקדים וחלב שיבולת שועל הם בעיקר מים וסוכר.
        אני הכנתי השבוע יוגורט ממש טעים, לא היה לי יוגורט סויה אז לקחתי כפית שטוחה מיוגורט בקר ושמתי בצנצנת של חצי ליטר. הצליח כמו גדול.

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    צריך חלב סויה בלי תוספת מלח וסוכר וכ'ו? או שכל חלב סויה (כמו אלה של תנובה נניח) יעשה את העבודה?

    • דוב משהו הגיב:

      ממש לא משנה איזה חלב סויה. גם ממותק או במתיקות מעודנת יעבוד.
      לדעתי עדיף להשתמש בחלב טרי שמוכרים במקרר ולא בחלב העמיד שיש במדפים הרגילים. זה יוצא קצת יותר מוצלח.

  3. […] גביעי יוגורט טבעוני או 2 כוסות יוגורט ביתי (כ-400 […]

  4. אתי הגיב:

    כמה זמן זה מחזיק מעמד? מה שמשאירים ליוגורט הבא לא מתקלקל?

    • דוב משהו הגיב:

      במקרר זה יחזיק שבוע לפחות. אצלי כבר החזיק מצוין גם שבועיים-שלשה.
      וכמובן לא צריך להגזים עם זה. כדאי לא לחכות יותר מדי עם היוגורט הבא.

  5. shtamar הגיב:

    הגעתי לבלוג שלך בטעות ואני אפילו לא טבעונית. הכתיבה מקסימה ומעניינת, ההוראות ברורות והמתכון מקורי. אהבתי.

  6. המחסנאית הגיב:

    ישר הלכתי לקנות יוגרט וחלב סויה, שאני סולדת מהם, והכנתי. מאמינה שהתהליך , כמו שכתבת, ישפר את הטען ויהיה לי יוגרט ראוי. מחכה בקוצר קוצר רוח לתוצאה. אנסה אולי גם עם חלב אגוזים קנוי או חלב קשיו שאכין, שאותם לא ניסית.

  7. מיכל הגיב:

    שלום לך.
    מהו חלב צמחי לא עמיד?
    למה אתה מתכוון?

    • דוב משהו הגיב:

      יש שני סוגי חלב שאפשר להשיג:
      חלב טרי – כזה שעושים בבית או מה שמוכרים במקרר בסופר ותאריך התפוגה שלו הוא לא יותר מכמה שבועות.
      חלב עמיד – בדרך כלל יופיע בסופר במדף לא מקורר עם תאריך תפוגה של כמה חודשים קדימה.

  8. ענבר הגיב:

    הכנתי והייתה לי עכשיו ארוחת בוקר כל כך כיפית… תודה! כל כך פשוט…

  9. סוזי הגיב:

    שלום, רציתי לשאול האם יש לך גם מתכון להכנת גבינה טבעונית? האם אפשר לדעתך להכניס את היוגורט לשקית בד ולהוציא נוזלים ולהפוך אותו לגבינה? המחירים של גבינות טופו הם לא הגיוניים על סף שערורייתיים. ..

    • דוב משהו הגיב:

      היי סוזי,
      אפשר בהחלט לסנן את היוגורט מנוזלים כדי ליצור גבינה.
      תצא לך גבינה טבעונית בסגנון לָבַּנֶה. במיוחד כשהיוגורט כבר חמצמץ.

      רק להכניס את היוגורט לבד סינון (בד גאזה גדול, חיתול או אפילו חולצת כותנה נקיה). אפשר "לעזור" ליגורט ולסחוט אותו בבד או פשוט לתלות מעל הכיור/קערה ולתת לנוזלים לטפטף. כך היוגורט הנוזלי יהפוך לגבינת לבנה מרוכזת יותר.

  10. לסבית לא מתורבתת הגיב:

    רעיון מעולה וחסכוני ולגמרי מתאים לסיוט שנקרא קיץ (סלט פירות ביוגורט וכזה). מתכון כייפי, תודה!

  11. עדי הגיב:

    יצא מצויין!
    השתמשתי בחלב מתיקות מופחתת של תנובה.
    מכיוון שהכל מכיל הרבה וניל (החלב, היוגורט) – כך גם התוצאה הסופית: ונילית מאוד וטיפה חמצמצה, מאוד לטעמי!
    מזכיר לי קצת את המעדן ״דניאלה״ בטעם ובריח

    תודה על המתכון ועל הבלוג המושקע 🙂

  12. רחל הגיב:

    היי,
    קוראת את הבלוג שלך כבר לא מעט זמן. יש לי ניסיון אפסי במטבח, אבל משהו בכתיבה בבלוג הזה…כייף לקרוא פה. המתכון הזה נראה נגיש כל כך ואני מתגעגעת לטעם של יוגורט, אלא שאלו מסויה מעט יקרים לצריכה שוטפת.
    עוד לא יודעת אם הניסוי יצליח (אם לא, אבוא לברר למה ואנסה שוב) אבל על עצם העידוד לנסות, תודה.

  13. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    רק לעדכן שעם חלב סויה תנובה יצא לי אחלה ! אבל… ניסיתי להכין עם חלב שקדים ביתי ולא הצליח 😦 זה לא הפך ליוגורט אחיד גם אחרי הרבה שעות בחוץ… אלא היתה שכבה נוזלית נפרדת ושכבה יותר סמיכה של יוגורט הסויה…. אם מישהו מצליח להכין עם חלב שהוא לא סויה (ביתי או קנוי) אשמח לשמוע…. אנסה אולי עם חלב קשיו כפי שהמליצו…

  14. reutad הגיב:

    היי. היוגורט יוצא מתוק או חמצמץ כמו ״אשל״ או ״לבן״?

  15. אינה הגיב:

    עשיתי לפי המתכון, עם חלב סויה רגיל ויצא מעולה.
    תודה רבה על התכון!!!

  16. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אולי נעשה עם היוגורט קשיו שהכנתי 🙂

  17. anermd הגיב:

    הכנתי יוגורט! איזה כיף וכמה קל! תודה רבה על המתכון. אני הולכת להכין איתו ציזיקי שהתגעגעתי אליו מאוד, וגם מוזלי. רק שאלה- מכיוון שיוגורט הוא מטבעו חמצמץ, ואין לנו כאן תאריך אחרון לשיווק, איך יודעים מתי הוא מתקלקל?

  18. מיכל הגיב:

    היי!
    האם אפשר להכין את היוגורט לפי המתכון שלך גם כשהטמפרטורות לא כאלה גבוהות? אם אני אעמיד אותו בחוץ בשמש או משהו כזה?

  19. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    היי, מתכון ממש מגניב! חבל שכבר סופש ולא קניתי מצרכים מתאימים. אכין אותו ביום ראשון (: יש לי תהייה: אם ארצה יוגורט מתקתק יותר, כדאי להוסיף תוספות כמו פירות/ סוכר וכד' אחרי שכבר מוכן, נכון?

  20. פזית הגיב:

    עברו 24 שעות והחלב נשאר אותו דבר.. מה לעשות ?

    • דוב משהו הגיב:

      אולי לא מצליח כי עכשיו די קר, זה קצת בעייתי. אפשר לשים לכמה שעות בתנור בחום של 50 מעלות (אם התנור שלך יודע לעשות את זה.
      באיזה חלב השתמשת?

  21. ויקטוריה הגיב:

    היי
    יצא לי די נוזלי..יותר קרם מאשר יוגורט
    הטעם סביר.
    במהלך ההכנה יצאו נוזלים-קרה גם לך?
    לא מצליחה להבין איפה טעיתי

    • דוב משהו הגיב:

      זה יותר מתכון של קיץ, בקור של החורף קצת קשה ליוגורט.
      תנסי מה שהצעתי לכותבת מעל. מקוה שיצליח.
      לגבי הנוזלים, זה לפעמים קורה. אפשר להפטר מהן או אפילו לערבב אותם חזרה פנימה.

      • ויקטוריה הגיב:

        אוקיי..מתעלמת מהטעם המוזר והנוזלים שערבבתי פנימה(כל יום זה נפרד מחדש)
        הבית שלי מאוד חם בתקופה הזאת ודאגתי שישאר ליד מקומות חמים ואחרי 48 שעות נוצר היוגורט:)
        השאלה היא למה הוא ככ נוזלי ומה אפשר לעשות כדי לשפר?

  22. מירב הגיב:

    מחר אני הולכת לקנות יוגורט וחלב סויה חדש… אני פשוט שותה חלב שקדים אז אין לי חלב סויה…. ואכין לעצמי… יופי של רעיון , להכין לבד.

  23. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אם אני רוצה להמשיך לעשות יוגורט ממה שנשאר בצנצנת, אני חייבת לעקר אותה? אי אפשר לערבב עם סויה ולהעמיד שוב לתסיסה?

  24. Moshe Yosef הגיב:

    מאוד מועיל
    איך אפשר לבטל חמיצות שביוגורט?
    איך יודעים שהיוגורט התקלקל?

    • דוב משהו הגיב:

      היוגורט הראשון לא יוצא מאד חמוץ, זה מחמיץ יותר בפעמים הבאות.
      היוגור מקולקל אם הוא תסס. תראה בועות קטנות והטעם יהיה ממש חמוץ.

      • נטע הגיב:

        היי, תודה על הרעיון!
        בפעם הראשונה שהכנתי היה מעולה.
        בפעם השנייה הספקתי לאכול מנה אחת אבל לצערי כשהתחלתי לאכול בפעם השנייה היוגורט תסס והיה מגעיל ממש. כמובן שזרקתי את זה.
        יש לך רעיון למה זה קרה? אני די בטוחה שעשיתי הכל בדיוק אותו דבר.

      • דוב משהו הגיב:

        גם לי זה קורה לפעמים.
        צריך להקפיד שכל מה שנכנס ליוגורט הוא נקי ושאין מגע של האצבעות – שלא יכנסו חידקים שלא הזמנו…

  25. רוחלה בר אור הגיב:

    1. כעיקרון ניתן להשתמש בליטר שלם של יוגורט.
    2. כל מוצרי הסויה מדרדרים באופן עגום ביותר את כל מצבי הכאבים במפרקים! מניסיון- כדאי להיזהר אם יש בעיות מפרקים ובעיקר על רקע יוריק אסיד גבוה (בדיקות דם). הורדת כל מוצרי הסויה מביאה תוך שבועיים הקלה של 80%.
    3. לא להשתמש במכסה שנועל את הצנצנת. זה מונע מחמצן להיכנס ולכן מאט את התפתחות היוגורט. יש לכסות בניר מגבת וגומיה או בחיתול וגומיה ולהניח בארון מיטבח או כל מקום חשוך אחר.
    4. יש לקרר לחתוטין את הצינצנת – ציצנת חמה הורגת את החיידקים.
    5. תמיד כדיף לקנות כמוסות ג'רודופילוס (פרוביוטיקה-הטובה ביותר) בבית מרקחת ולהוסיף לחלב הסויה במקום יוגורט סויה. זה מספיק לשנים והיוגורט איכותי יותר וסמיך יותר.

  26. איילת הגיב:

    נראה מעולה וסוף סוף גם מתכון פשוט! אבל זה לא יוצא מתוק? המעדן טיפה מתוק ואני רוצה יוגורט חמצמץ שאפשר לעשות ממנו רטבים ושימושים מלוחים…

  27. רוז הגיב:

    היי חייבת לציין שאני כבר תקופה מכינה את היוגורט הזה וזה ממש טעים. הפעם באלי לעלות שלב ובמקום להשתמש ביוגורט סויה של תנובה לבסיס, לקנות את הקפסולות חיידקים. השאלה היא איזה חברה ואיך עובדים עם זה? כמה קפסולות על כל כוס חלב סויה? תודה רבה

  28. עדית הגיב:

    שאלה:
    אני מעוניינת ביוגורט ללא מתיקות, כמו שהשתמשתי לציזיקי לפני תקופת הטבעונות, האם השימוש ביוגורט המתקתק לא נותן לזה טעם עבור החיידקים לא נותן לזה את הממתיקות הלא רצויה?

  29. איילת הגיב:

    היי. נראה מהמם! רשמת שעדיף להשתמש בחלב סויה קר וטרי, אך החלבים הטריים של תנובה כולם עם מתיקות מסוימת, היחיד שללא תוסף סוכר בכלל הוא האדום של אלפרו- האם ניתן להכין איתו אם אני רוצה יוגורט שישמש לציזיקי או לצד מאפים מלוחים וכו' שאני בכלל לא רוצה רמיזה של מתיקות?

  30. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    1.כעקרון אפשר להכין גם 1.5 ליטר יוגורט, הכנתי ושמתי מעל התמי בר… מקווה שמחר מחרתיים יהיה לי יוגורט
    ההורים שלי היו מכינים כל שבוע שישיה של יוגורט עם מכשיר חימום וכוסיות חמודות 🙂 איזה כיף שלא צריך מכשיר מיוחד…

  31. מורן הגיב:

    הי, שאלה קטנה לגבי הנפחים – בתמונה ששמת הצנצנת רק חצי מלאה, ובתמונה הסופית היא מלאה כמעט עד הסוף… הנפח עולה בתהליך? חשוב לא למלא את הצנצנת עד הסוף מלכתחילה?

    תודה מראש 🙂

  32. נטע הגיב:

    היי. מתכון מצוין, תודה 🙂
    אשמח לעזרה -המטרה שלי היא הכנת יוגורט ממותק מגביע של מעדן בטעם תות אך התוצאה הסופית לא הייתה מספיק מתוקה.
    איך באפשרותי להמתיק לבסוף את היוגורט שיוצא?

  33. רחלי הגיב:

    בעלי אינו אוכל אוכל מלוח, היוגורט שהכנתי אינו מכיל מלח מבחירה כמובן, אלא רק מה שיש בתוך היוגורט הקנוי, ממש מצויין, תודה רבה.
    בהיותי אכלנית אוכל צמחי/טבעי בלבד כבר 20 שנים, שמחתי לרעיון היוגורט מסוייה. על אף הכתבות על היות הסוייה רווייה בהורמונים וכדומה, ראשית אין הוכחות חותכות, ושנית היא עדיפנ על חלב פרה בלא כל ספק, מה שטוב לעגל אינו טוב לאנשים, עדיף חלב עיזים או כבשים ועל כך ישנן סיבות מוכחות.

    • פטוניה הגיב:

      מה שטוב לעגל לא טוב לאנשים,
      אבל מה שנוצר במיוחד עבור טלה או גדי כן טוב לאנשים?
      חחחחחחח

  34. הילה הגיב:

    נשמע טוב!
    אפשר להשתמש בחלב סויה שהוכן בבית? צריך להוסיף משהו לחלב הביתי בשביל שהיוגורט יצליח?

  35. שלי הגיב:

    דב שלום, הכנתי לפי השיטה שלך והכל בסדר, אבל עכשיו, כבר אחרי 14 שעות, וניצרה 'הפרדה' – בין שיכבה מיימית(מים ממש)- בחלק התחתון, לבין דמוי 'יוגורט' מעליו , אז קצת לא ברור לי האם התקבל המוצר הסופי, או לא
    (*וחוששת לפתוח לצורך עירבוב,אם זה טרם זמנו…),
    אשמח לשמוע תגובתך,תודה, שלי

  36. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    תודה על המתכון עובד מצויין!! לצערי השארתי את היוגורט זמן רב מדי במקרר ועכשיו יש לו טעם לא טוב (קצת מיונזי) מרגיש מקולקל, האם אפשר לשמור ממנו קצת ולהשתמש בו ליוגורט חדש, או שעלי להתחיל מחדש עם יוגורט קנוי? תודה, אורלי

  37. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    תודה על המתכון. אני מקווה שאפשר להשתמש בחלב סויה הרגיל של אלפרו. היום קניתי אחד כזה למתכון במיוחד. האם אפשר כשזה מוכן לאכול ככה עם כפית? זה מזכיר את היוגורטים של אלפרו שיש בחו"ל? תודה

  38. יוגב הגיב:

    יש דרך להסמיך יותר את היוגורט?

  39. טלי הגיב:

    היי אני מאוד אוהבת את הבלוג. יש לך מושג אם אני רוצה להסמיך קצת את היוגורט עם קסנטן גם… מה היחסים? ובאיזה שלב אני מוסיפה אותו?

    • דוב משהו הגיב:

      תודה.
      מעולם לא ניסיתי להוסיף קסנטן גאם.
      אני חושב שאם את מוסיפה, כדאי לפני ההכנסה למקרר.

    • דוב משהו הגיב:

      אני לא עבדתי הרבה עם קסנטן אז אני לא ממש יודע.
      אני חושב שבכל אופן לא כדאי להשתמש ביותר מכפית לצנצנת שלמה. הייתי מוסיף אותו אחרי 12 שעות כשהחלב כבר מתחיל להסמיך.

  40. mommydairy הגיב:

    המתכונים שלך והדרך בה אתה מתאר את תהליך ההכנה מדהימים! אחרי שני מתכונים שניסיתי (קוגל ויוגורט) יכולה להגיד שמעכשיו אורחת קבע אצלך בבלוג, תודה רבה!!!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s