אני מבטיח לכם שאם תעשו סקר אקראי בקבוצה של טבעונים, השאלה הכי מעצבנת שכולם שומעים היא:

"אז מה את/ה אוכל/ת?"

והם סופקים כפיים ואומרים: "כל הכבוד לך" או "אתה משוגע/ת" וה-"זה בטח נורא קשה להיות טבעוני" התמידי. קשה לאנשים מחוץ למעגל הטבעוני להבין איך אפשר להסתדר בלי בשר ומוצרי חלב. ולא יעזור כמה נאמר להם "יש ממש המון לאכול" או "בכלל לא חסרים דברים טעימים לאכול שהם לא מהחי" – זה פשוט לא נתפס אצלם בראש. קשה להם להבין את האמת הפשוטה: רוב מה שכולם אוכלים יום יום, הוא ממילא טבעוני.

הרי אנשים אוכלים בלי סוף תבשילים של תפוחי-אדמה, פסטה עם רטבי ירקות למיניהם, עולם שלם של תוספות פחממתיות ותבשילי קטניות, שלא לדבר על סלטים. הם פשוט לא עוצרים לחשוב שהם חצי טבעונים בעצמם.

וזה עוד יותר בולט בחברה שלי, החברה הדתית – דווקא, למרבה האירוניה, בגלל הארוחות הבשריות. אנחנו אלופים בשימוש בתחליפי חלב בתוספות והכי חשוב, בקינוחים. כך שלפחות חצי מכל הקינוחים של כל משפחה דתית, נקיים ממוצרי חלב. כמה פשוט, ככה נוטים להתעלם מהמחשבה.

אז החלטתי הפעם לתת לכם מתכון לקינוח מהמם שאחותי האהובה מגישה אצלה בבית כקינוח לסעודות שבת. כי תפוחים הם תמיד בעונה ועכשיו הזמן לנצל את התותים. זהו קראמבל, שהבריטיים מתייחסים אליו כפודינג (לכו תבינו) ואנחנו תמיד מתייחסים אליו כעוגה. קינוח שמורכב משכבת פרי עסיסית שמעליה שכבת בצק שחומה ופריכה. אצלינו כולם תמיד מלקקים את האצבעות ומבקשים עוד מנה.

ואתם יודעים מה?

אפילו לא הייתי צריך לטבען את המתכון הזה. הוא מגיע ככה טבעוני, במקור.

IMG_8235

מצרכים:

לשכבת הפרי:

  • 4 תפוחים גדולים או 5 בינוניים
  • 400 גרם תותים (שזה קופסה פחות בערך חמישה תותים)
  • 1 כף סוכר

לבצק:

  • 75 גרם מרגרינה
  • 1 כוס קמח
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס קוואקר
  • חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות. אני, כמובן, התשתמשתי שוב בחותכן הירקות הנהדר שלי.

IMG_8276

שוטפים את התותים היטב ומסירים את העוקצים.

IMG_8204

מכניסים למעבד מזון (אפשר גם להשתמש בבלנדר מוט) וטוחנים על שמתקבל נוזל תותים באדום בוהק.

IMG_8209

מערבבים היטב את קוביות התפוחים, רסק התותים והסוכר.

IMG_8214

משטחים את התערובת בתבנית, הכי כדאי תבנית חסינת חום שקופה, עם דפנות לא מאד נמוכות.

IMG_8220

אם אתרע מזלכם ואתם רוצים קראמבל בקיץ, בזמן שתותים אינם זמינים – יש פתרון. למעשה המתכון המקורי הוא כזה. משתמשים בקופסת שימורים של ג'לי חמוציות שניתן למצוא בחנויות עם מוצרים אמריקאיים. את שלי קניתי ב"טיב טעם" באזור הרטבים. במקרה כזה לא צריך להוסיף סוכר, פשוט לושו את תכולת פחית השימורים עם קוביות התפוחים.

IMG_8312

עתה מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערה. חבל ללכלך קערה נוספת, השתמשו בזו שבה ערבבתם את התפוחים והתותים.

IMG_8218

לשים היטב עד שמתקבלים פירורים. מפזרים את כל הפירורים מעל לשכבת הפירות ומכסים אותה היטב. מהדקים מעט את הפירורים כדי ליצור שכבה אחידה.

IMG_8221

אופים כארבעים דקות בחום של 180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים.

IMG_8229

הכי טוב לאכול חם אבל גם בטמפרטורת החדר זה נהדר.

IMG_8231

מודעות פרסומת

»

  1. אחלא קרמבל! מנסיון, אפשר להחליף את המרגרינה בשמן קוקוס באותה כמות (מוצק בטמפ' חדר). הטעם של הקוקוס לא מורגש (לי זה חבל, לאחריםות זה דוקא חשוב).

    • גילת גור הגיב:

      תודה רבה לך על הרעיון המוצלח שהגיע אלי עוד לפי שהספקתי לשאול. בדרך זו הפכת את אפשרות הכנת העוגה לוודאית מבחינתי. וזה מאד משמח אותי כי זו נראית עוגה ממש מוצלחת.

      המשך יום נפלא לך

      • יו, גילת, כיף שצירוף מקרים כזה קרה. מקוה שתהני מהקראמבל. צריך לתאם ציפיות: לא מדובר בעוגה, למשל בחיתוך לפרוסות וחלוקה לצלחות הקראמבל הרבה יותר מבולגן מעוגה ומתנהג באנרכיזם עליז (מתפזר ומתערבב) וטעים ביותר 🙂

    • נועה הגיב:

      בדרך כלל באפייה משתמשים בשמן קוקוס בכמות פחותה מהשומן המקורי הרשום מסוג אחר , לידיעה. שמן הקוקוס דחוס מאוד . תודה על הטיפ , גם אני עמדתי לשאול . .
      נראה אחלה מתכון מעולה, וקלי קלות

    • גילת גור הגיב:

      אני משתרשרת שוב לתגובתך הראשונה כי בתגובתך אלי לא מוצעת אפשרות להגיב…

      עשיתי את הקראמבל הזה כבר לא מעט פעמים, אף שברובן עם חמאה. הוא תמיד יצא נהדר. אתמול נדרשתי לקראמבל טבעוני אז הכנתי עם 60 גרם שמן קוקוס, בעקבות ההערות מהמשך השרשור, ויצא טעים מאד 🙂

      גם אני אוהבת מאד צירופי מקרים מסוג זה ונהניתי מאד לפגוש בך בדרך מיוחדת שכזו.

      שבוע נהדר!

  2. גילת גור הגיב:

    נראית אחלה עוגה 🙂

    התכוונתי לשאול אם יש לך רעיון במה אפשר להחליף את המרגרינה אבל עוד לפני שהתחלתי לכתוב כבר קיבלתי את התשובה מקודמי.

    אז תודה רבה והמשך יום מוצלח

  3. מיכל הגיב:

    שלום לך.
    ראיתי את ההמלצה להחלפת המרגרינה לשמן קוקוס.
    מאחר ואינני משתמשת בשמן זה, יש לך רעיון לשמן אחר ובכמה כמות?
    זו נראית עוגה, סוף הדרך, לא כבדה וממש טעימה.

  4. נועה הגיב:

    איזה תפוחים מתאימים לקראמבל הזה לדעתך ? ירוקים ? פינק ליידי בחמצמצות קלה ? חרמון ?

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s