פעם ראשונה אף פעם לא שוכחים.

הבית הראשון שבו גרת, בית הספר הראשון שלך, הבחורה (או הבחור) הראשונה שנישקת, היום הראשון בצבא, באוניברסיטה. ככה זה עם פעמים ראשונות, הן נחרטות עמוק בזכרון שלנו. אפילו אם הן היו פשוטות ולא מתוחכמות או מוצלחות במיוחד, הן זוכות למה שלעיתים חוויות מוצלחות הרבה יותר לא זוכות. רק בגלל השוני שלהם, הראשוניות.

כזהו המתכון הבא. מתכון פשוט מאד. רק סלט, לא יותר. לא צריך לעבוד קשה או להרכיב דברים מסובכים – רק לערבב את המרכיבים. אבל הסלט הזה, אצלי במשפחה, נקרא על שמי ולא סתם – זהו המתכון הראשון שהמצאתי. הערבוב המסוים הזה של מרכיבים והרוטב המיוחד הזה – זה שלי.

זה התחיל כמו הרבה מתכונים אחרים בחיים שלי בהוראה של אמא שלי. היתה לה כרובית מבושלת במקרר וההנחיה היתה: חפש משהו לעשות עם כרובית מבושלת. אז הלכתי, דפדפתי בספרים, ראיתי רעיון מעניין בספר אחד, רוטב מוצלח, אבל שכדאי להוסיף לו משהו, בספר אחר והרכבתי לעצמי סלט. ובסוף כדי שלא תצא תוצאה לבנבנה ומשעממת, חיפשתי עוד משהו להוסיף. והאמת, הרימונים באמת היו הברקה – הם ממש עושים את הסלט.

כשהסלט הומצא נעשה שימוש במיונז מסחרי רגיל, כלומר מביצים, אבל הגרסה שכאן עושה שימוש במיונז טבעוני שהכנתי בבית.

מצרכים:

  • 1 כרובית גדולה
  • חצי רימון גדול

לרוטב:

  • 2 כפות גדושות מיונז
  • 1 כפית מחוקה חרדל
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות גדושות סוכר או ממתיק מקביל
  • 3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

מבשלים או מאדים את הכרובית עד לריכוך. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים בגודל של כשני סנטימטר.

פורטים את הרימון לגרגירים ומכניסים  את כל חומרי הרוטב לכוס או צנצנת קטנה ומערבבים היטב.

מוסיפים את הרוטב וגרגירי הרימון לכרובית והא לכם סלט כרובית ורימונים משגע. כדאי להשהות לפחות רבע שעה למיזוג טעמים.

הבאג היחיד של הסלט הזה שהוא עונתי. רימונים אפשר להשיג רק סביב ראש השנה, קרי בסמפטמבר-אוקטובר ואולי נובמבר. אז אפשר לקנות כמה רימונים ולשמור במקרר להמשך החורף, הידעתם שרימונים יכולים להחזיק במקרר חודש-חודשיים בקלות? אבל גם לזה יש גבול.

אז מה עושים? צריך לחפש משהו שיוסיף לסלט צבע וגם מתיקות עם טיפה חמיצות. אם אתם רוצים אפשר להוסיף חמוציות מיובשות, זה יוצא נהדר גם איתן. באביב אני מוסיף קוביות קטנות של תותים, או פלחים מפורקים של פומלה או פומלית. אבל אין ספק שכל השנה אני פשוט מתגעגע לבוא הרימונים מחדש – כדי שיצא הסלט כפי שהוא אמור לצאת.

וכמה מילים על מיונז טבעוני. אמנם אפשר להשיג מיונז בחנויות הטבע, אבל זה עדיין די קשה למצוא. מסתבר שדי קל להכין מיונז טבעוני בבית. הנה המתכון של סיון והנה של חסה. בקיצור, מה שצריך בשביל מיונז זה חלב סויה לא ממותק (כי מיונז מתוק זה איכסה) וכמות כפולה של שמן לא דומיננטי (לא שמן זית). לזה מוסיפים מיץ לימון שיעזור בקשירה של השמן למים וחרדל וטיפ'לה מלח בשביל הטעם. עם היחסים של הלימון והחרדל אפשר לשחק.

מכניסים את כל המרכיבים לכוס גבוהה ועמידה.

מקציפים עם מקצף ידני עד שמתקבל מרקם קרמי. אפשר גם עם בלנדר מוט, אם כי זה פחות מוצלח.

מכניסים למקרר, שם המיונז מתיצב אף יותר.

מודעות פרסומת

»

  1. ThePumpkinQueen הגיב:

    נראה טעים. ולא ידעתי שמיונז טבעוני נראה כל כך אותנטי ושאפשר לעשות אותו בלי כלמיני תוספים מגעילים (למרות שאני מניחה שהאמולסיפייר של חלב הסויה עוזר – הרי במיונז רגיל החלמון של הביצה הוא האמולסיפייר). הרעיון של כרובית מבושלת בסלט ממש שווה, למרות שאני חשה צורך עז להוסיף לסלט הזה משהו ירוק. כנראה מלפפון כדי שיהיה קריספי.

    • דוב משהו הגיב:

      תודה על ההתלהבות.
      אם יש רימון בנמצא, הוא עצמו מוסיף פריכות.
      אבל היי, לנסות כיוונים חדשים זה תמיד מומלץ. תגידי לנו איך יצא.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s