אני אוהב טלויזיה.

מאז שאני זוכר את עצמי הייתי דבוק לטלויזיה. כילד קטן הייתי בעל הרבה יותר ידע כללי מהילד הממוצע משום שתמיד הייתי נדבק למכשיר כששבתי מבית הספר. אלו היו השעות של הטלויזיה הלימודית ואני למדתי על גאוגרפיה, היסטוריה ומתמטיקה.

המצב לא השתנה הרבה עם השנים. אני זוכר את עצמי מוותר על מפגשי אחר-צהריים עם חברים מבית הספר כדי לראות עוד פרק של הדרדסים. ככל שעברו השנים המצב החמיר והעניין הפך להתמכרות.

כשנישאתי ועברתי לבית משלי הייתי יושב שעות מול הטלויזיה, שהיתה עכשיו עם כבלים, וצופה. אבל שלא כמו התוכניות ששודרו בילדותי – הפעם רוב מה שהיה בטלויזיה היה זבל. אמנם הייתי גם מצופיו הנלהבים של ערוץ ההיסטוריה, אבל לא בחלתי גם בריאלטי רדודים למיניהם וטלנובלות מטופשות (מי אמר רמת אביב ג'?).

אז יום אחד, בעידודה של אשתי החלטנו על תוכנית התנתקות. ביטלנו את הכבלים והוצאנו את הטלויזיה מהבית. בהתחלה היה קשה, אבל מהר מאד הסתגלתי למצב החדש. היום, משהו כמו עשר שנים אחרי, החיים שלי מאד שונים ממה שהיו אז.

לא הפסקתי לראות טלויזיה, אבל הפסקתי לראות מה שיש בטלויזיה. אם אני שומע שיש סדרה טובה, או סרט תעודי מומלץ, אני משיג אותו ורואה בזמן המתאים לי על המחשב שלי. אני רואה המון טלויזיה – אבל זו טלויזיה טובה. לא סתם מה שמשדרים.

אני אוהב טלויזיה.

אני יכול לצטט לכם סצנות ודיאלוגים מסדרות שאני אוהב. אחת הסצנות האלו היא מתוך העונה השישית של "חברים". הפרק של חג ההודיה בה רייצ'ל מנסה להכין עוגת טרייפל, עוגת שוקולד וקרם בשכבות, מתוך ספר בישול לראשונה בחייה. אבל מתרחשת תקלה. דפי הספר נדבקים אחד לשני, כך שהמתכון שרייצל מכינה הוא שילוב גרוטסקי בין טרייפל לפאי הרועים (שפרדס פאי)– פשטידה של בשר טחון ופירה תפוחי אדמה.

זה מה שעלה בדעתי כשחשבתי על המתכון הזה. פאי רועים, אבל קצת מבולגן – וכמובן טבעוני וגם פרווה. ואני יכול להבטיח לכם שהוא יוצא הרבה יותר טעים מזה של רייצ'ל.

מצרכים:

  • 100 גרם פתיתי סויה גדולים \ TVP \ אצלנו בכלל קוראים להם חלבונזו
  • בצל גדול
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • רבע כוס שמן
  • כפית מלח מחוקה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית בהרט
  • חצי כפית תבלין לשווארמה
  • חצי כפית צ'ילי גרוס

 אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה, ומבשלים במים עד שהם רכים מאד. כדאי לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות גדולות על מנת שהם יספגו מים במהלך הבישול.

שורים את החלבונזו במים רותחים עד כיסוי למשך כעשר דקות.

סוחטים היטב וקוצצים לפיסות קטנות, בגודל של קרוטונים בערך.

את הבצל אפשר לחתוך בשני אופנים. אם אתם רוצים פשטידה אחידה אז קיצצו את הבצל דק, אבל שלא יהיה עיסתי. לפשטידה מעניינת יותר אפשר לחתוך אותו לחצאי עיגול ואז יהיה אפשר לראות אותו בפשטידה המוכנה.

בכל מקרה מטגנים את הבצל בשמן במחבת גדולה עד שמזהיב (לא השמן שמצוין במצרכים, הוא מגיע מאוחר יותר).

כשהבצל מוכן מוסיפים את התבלינים (ברור שאתם יכולים לשים אילו תבלינים שבא לכם) ומטגנים לעוד דקה.

מוסיפים את החלבונזו הקצוץ וממשיכים לטגן לעוד חמש דקות בערך, עד שהוא משחים קצת. אם הכל נהיה מאד יבש אפשר להוסיף מעט שמן.

כשתפוחי האדמה מוכנים מועכים אותם לפירה עם חצי כוס ממי הבישול.

מוסיפים לסיר הפירה את תערובת החלבונזו והבצל ורבע כוס השמן. מערבבים היטב עד שיוצאת עיסה דביקה. משטחים את העיסה בתבנית משומנת היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אופים עד שהפשטידה משחימה ומתיצבת.

אפשר לאכול מיד, ואז הפשטידה לוהטת ומעט מתפרקת או אפשר לחכות עד שהיא תתקרר לטמפרטורת החדר ואז היא נחתכת לפרוסות יציבות ונקיות.

בתאבון.

»

  1. ThePumpkinQueen הגיב:

    זה סוגשל מיקס פאי רועים, כי בדרך כלל מכינים אותו בשכבות ככה שהפירה למעלה. נראה טעים. נתקלתי גם במתכונים שבהם שמים בפאי רועים גם אפונה, וזה טבעוני, אז אפשר ליישם גם, לא?

    • דוב משהו הגיב:

      אכן, פאי רועים הוא בשכבות, לכן שלי הוא מבולגן.
      ונכון יש גרסאות עם אפונה.
      לדעתי גם למתכון הזה אפשר להוסיף כוס של אפונה מבושלת בלי להזיק (ואולי עם לשפר) לפשטידה.
      אני הייתי מוסיף אותה לשלב הטיגון האחרון של הבצל והחלבונזו. ומשם כרגיל.

  2. :) הגיב:

    אתה משהו משהו אתה..

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s