אחד מאופני הבילוי החביבים עלי הוא לבשל במטבח ביחד עם בן הזוג שלי. זה בדרך כלל קורה בימי חמישי בערב או בימי שישי בבוקר כשמבשלים לקראת שבת, אבל לפעמים גם סתם באמצע השבוע כשנגמרו כל השאריות מסוף השבוע. יש בשעות אלו של עבודה בצוותא משהו מאד מחבר – יצירה יחדיו של דבר חדש כמעט יש מאין. יש מטרה משותפת ופועלים במרץ עד שכל התבשילים שהחלטנו עליהם מוכנים. המטבח מתמלא ריחות וטעמים והכל נשאר בצד. כל הטרדות של היומיום, העבודה, הקשיים – אפילו הילדים. זה זמן רק של שנינו ואנחנו הופכים בזמן זה ערמה של מוצרים ומרכיבים למטעמים שינעימו את שולחן השבת שלנו – שם כבר יהיה לנו זמן לכולם.

זה לא ייחודי רק לקשר שלי עם הבנזוג. היה לי ולאשתי טקס דומה בזמן שהיינו נשואים. בזמן אחר ובחיים אחרים. דומה שהשעות הללו שבילינו ביחד הם מהדברים שמעלים בי הכי הרבה זכרונות. נפרדנו בגלל סיבה טובה שלא תשתנה – אבל יש געגועים לקשר שהיה ולאהבה הגדולה והבלתי-אפשרית ששררה בינינו. אהבה שהפכה, לצערי, לקורקטיות במקרה הטוב וממש שנאה ברגעים מסוימים. בפנטזיות שלי אנחנו מצליחים להשלים ולחזור להיות החברים הטובים שהיינו. יושבים ביחד עם הילדים ובני הזוג החדשים לארוחות שבת משותפות וצוחקים, כמעט כמו אז. אולי אפילו חוזרים לבשל ביחד.

המתכון הבא הוא לקציצות שאני חושב שהכי אהובות עלי. הן עסיסיות ונהדרות ובתוך כל אחת יש הפתעה קטנה וטעימה. בחיי הקודמים אשתי היתה זו שהיתה מכינה לי אותם – משום שידעה כמה שאני אוהב אותן. אני קצת נרתע, משום מה, מההתעסקות הכרוכה בהן. אז, הקציצות היו בשריות, מבשר עוף. אהבתי אותן בגרסה הבשרית שלהן והן מצוינות גם בגרסה הטבעונית שאהובי מכין לי היום. כפי שרמזתי, הן קצת פצ'קראי (כלומר דורשות התעסקות) אבל הן מאד קלות להכנה ולא צריך לעמוד שעות ליד המחבת לטגן – הן מוכנות במהירות.

אז יאללה, הפשילו שרוולים והא לכם קציצות מנחמות וטעימות טעימות לכל עונה.

מבוסס על המתכון "קציצות הפתעה מצריות" של גיל חובב המדהים מספרו "עושים שוק".

מרכיבים:

  • קוביית טופו (300 גרם)
  • בצל גדול
  • 100 גרם פתיתי סויה (בערך 2 כוסות, תלוי בקיצוץ הפתיתיםפ)
  • כוס סולת
  • 40 שיני שום קטנות או 20 גדולות
  • כפית מחוקה תבלין שוואמה
  • רבע כפית בהרט

אופן ההכנה:

מכסים את פתיתי הסויה במים רותחים ל-10 דקות, מניחים להתקרר וסוחטים את הפתיתים מכל המים שנבלעו בתוכם.

קוצצים דק את הבצל. קולפים את שיני השום וחוצים את השיניים הגדולות לרוחב.

טוחנים את הטופו בעזרת מעבד מזון למצב כמעט משחתי, אם הוא נשאר גרגירי, אפשר להוסיף כף שמן כדי לעזור לו.

מערבבים את הטופו, פתיתי הסויה, הבצל, הסולת והתבלינים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. העיסה יוצאת לחה ודביקה, אבל מתפוררת ולא "בצקית".

יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בגודל של פלאפל. הכדורים אמורים להיות יציבים ולא להתפרק או להתפורר.

עכשיו החלק הפצ'קראי: מ­­­­­­שקיעים לתוך כל כדור עיסה שן שום וסוגרים כך שהשן מסובבת בעיסה מכל הכיוונים.

מטגנים את הקציצות במחבת עם שמן בגובה של כסנטימטר.

כשצד אחד משחים הופכים ומשחימים גם את הצד השני.

סופגים את שאריות השמן מהקציצות בעזרת נייר סופג ומגישים.

הקציצות מחזיקות מעמד היטב בהקפאה, וגם במקרר הן יהיו טובות במשך ימים ארוכים.

מודעות פרסומת

»

  1. הכי כיף לעשות כדורים קטנים ממשהו שמכיל סולת, כי סולת היא חומר מדהים! גם קובה סולת זה כיף.
    אולי אפשר גם בלי טיגון?
    עכשיו רק לנשום עמוק ולספוג פנימה את כל הרגשות המעורבבים שהוספת למתכון הזה, ולחוש כמה אתה מקסים ורגיש ומורכב. המון אהבה.

  2. אמיליה הגיב:

    נראה כל כך טעים! הלוואי שהיה לי כוח לכל הפצ'קראי הזה..

    • דוב משהו הגיב:

      זה פחות נורא ממה שנראה והן באמת יוצאות נהדרות.

      חוץ מזה, בקרוב יגיע עוד מתכון לקציצות דומות, ללא הפצ'קראי (ואפילו ללא הטיגון).
      יש למה לחכות…

  3. ponetium הגיב:

    אוי, הטיגון הטיגון…
    שונא לטגן. יש מצב למשהו אפוי?

  4. ab הגיב:

    10 גרם פתיתים לאחר השריה או לפני

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    את הקציצות אפיתי במקום לטגן, ויצא נפלא.
    הבעיה היחידה הייתה שהעיסה הייתה יבשה מדי, אולי לא טחנתי מספיק את הטופו, אז הוספתי קצת טחינה גולמית והכל הסתדר:) השום באמצע הוא לא פחות מגאוני!
    גם בני המשפחה אוכלי הבשר אהבו:)

  6. רחלי הגיב:

    אפיתי, כהרגלי בקודש, כך גם אפיתי פלאפל ועוד……זה מעולה ומומלץ. המתכון הזה התנהג נפלא באפייה. תודה רבה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s