שוב מגיעים תשעת הימים ושוב אתה, בתור אבא נבוך, מתלבט מה לתת לילדים לאכול. משניצל תירס כבר נמאס מזמן ופיצה יצאה להם מכל החורים. אז כן, אם אתה בר-מזל וגר בבאר-שבע סיטי, עיר האורות – תוכל לקחת את כל המשפחה לשווארמה הצמחונית לארוחה טעימה וזולה (אז מה אם אני עושה פרסומת סמויה בבלוג שלי – הם ממש טעימים). אבל לא כולם ניחנו במזל . לפיכך כשירות לקוראים מוגש מתכון להמבורגרים לא בשריים (פרווה)  במיוחד לתקופה זו של השנה, אם כי הם יוצאים מוצלחים גם בתקופות אחרות.

המתכון עובד (קלות) מזה שפורסם ב"ספר המטבח הצמחוני של על השולחן" (מומלץ).

מרכיבים:

  • קופסת שימורים של שעועית אדומה ברוטב צ'ילי (550 ג' לפני סינון)
  • חצי קופסת שימורים של תירס (550 ג' לפני סינון), או גרעינים מקלח תירס אחד
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 6 גבעולי כוסברה קצוצים דק
  • 150 מ"ל פרורי לחם או קמח מצה
  • 2 כפות גדושות קמח חומוס
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד שהוא משחים.

בינתיים טוחנים בעזרת בלנדר מוט את כל תכולת קופסת השעועית (כולל הרוטב) עד שמתקבלת עיסה סמיכה.  היתרון של קופסת השעועית בצ'ילי הוא שהתיבול נמצא כבר בפנים, וממש לא צריך להוסיף עוד כלום – אם כי זה פיקנטי למדי ויכול להיות שהילדים שלכם לא רגילים לזה. אם לא הצלחתם להשיג קופסה של שעועית צ'ילי, או אם זה חריף לכם מדי, אפשר להשתמש בקופסה פשוטה של שעועית אפויה ברוטב –  ולהוסיף כפית אבקת צ'ילי או תבלינים אחרים, פחות חריפים, להעדפתכם בשביל הטעם.

מוסיפים לעיסה את הבצל הקצוץ, פרורי הלחם, קמח החומוס, העשבים הקצוצים ואת מחצית התירס (המסונן) מהקופסה – בקיצור, את כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב לעיסה דביקה.

מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות פחוסות  ורחבות (נו, אתם יודעים איך נראה המבורגר) ומניחים במחבת החמה. כיוון שזה קצת מסובך ליצור מהעיסה המבורגרים ולהעביר אותם למחבת, אפשר לפשט את התהליך על ידי יצירת קציצות מעט עגולות יותר לשים אותן במחבת ולפחוס אותן בעזרת מזלג או כף עד שיתקבלו המבורגרים שטוחים.

מטגנים היטב משני הצדדים עד שההמבורגרים משחימים, ומוציאים לנייר סופג.

אפשר להגיש בתוך לחמניה על מצע של עגבניה חסה ובצל בתוספת צ'יפס וקולה בצד. מצד שני, אפשר סתם לאכול אותם כקציצות…

ההמבורגרים יחזיקו היטב במקרר גם ליום המחרת.

נסו ותהנו!

מודעות פרסומת

»

  1. קרקלה הגיב:

    נראה טעים! אני מאוד אוהבת שעועית צ'ילי וטרם יצר לי להשתמש בה כחומר גלם.

  2. ponetium הגיב:

    וואו, מתכון מגניב ומשגע.
    איך זה באפיה?

    • דוב משהו הגיב:

      לא ניסיתי באפיה.
      ניחוש שלי שזה יעבוד, אבל יהיה קצת יבש.

      • אוקיי, ניסינו, וזה באמת היה יבש יותר – אבל זה היה יתרון: בלחמניה עם רטבים וירקות, ההמבורגר האפוי פחות התפרק, נרטב יפה מהרטבים ונתן יותר הרגשה של קציצה מחבריו המטוגנים.

      • ponetium הגיב:

        בד"כ עבור אפיה של קציצות אני פשוט מרטיבה בקצת שמן בנוסף מלמעלה, ולפעמים שמה תבנית עם קרח בתנור.
        יכול לעבוד.

        שנים לא הכנתי קציצות כהוגן… הגיע הזמן לנסות.

  3. לסבית לא מתורבתת הגיב:

    תבנית עם קרח? איזה רעיון מגניב

  4. bellycrunch הגיב:

    הכנתי! יצא טעים-טעים 🙂
    שני שינויים שעשיתי והיו לטובה: החלפתי את גרעיני התירס בגרגרי חומוס שטחנתי בבלנדר מוט יחד עם השעועית. ערבבתי בין פירורי לחם לבין פירורי נבט חיטה.
    הקציצות קצת התפרקו לי כי קמצתי בכמות של פירורי הלחם ונבט החיטה, אבל חוץ מזה יצא נהדר.
    תודה על המתכון 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s