הפוסט הזה, כמו רבים לפניו בבלוג הזה נולד לא מהטיעון הטבעוני, אלא משהו פרוזאי יותר. הבת הגדולה שלי רגישה ללקטוז. זה אף פעם לא נחמד להיותר רגישים למשהו, זה קשה הרבה יותר כשאת ילדה וכולם מסביב אוכלים מה שהם רוצים. זה היה המניע שלי בהחלפת גבינה במתכונים שהיא אוהבת, בתחליפים שונים.

כל שישי בצהריים אני מכין לילדים בורקס. לפעמים זה בורקס מוקפאים, לפעמים בורקס מושקעים ולעיתים רחוקות כשממש אין זמן – בורקס מהמאפיה. והיא נאלצה להסתפק רוב הזמן הזה בבורקס תפוחי אדמה, כי רוב הבורקס הסטנדרטיים הם עם גבינה (גבינה, קשקבל, גבינה בולגרית, גבינה וזיתים, גבינה ותרד וכו').

אז החלטתי לעשות מעשה ולהכין, במיוחד בשבילה, את בורקס הפיצה שהיא כה אהבה – אך לא יכולה לאכול. וכמובן אלו גם בורקס פיצה טבעוניים, ופרווה.

מצרכים:

  • שליש חבילת בצק עלים (330 גרם)
  • שתי פרוסות "גבינה צהובה" טבעונית (ללא חלבון חלב)
  • זיתים, או כל תוספת אחרת שבא לכם

לרוטב:

  • קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם).
  • 2 כפות קטשופ
  • 1 כף גדושה אורגנו
  • 1 כף גדושה אבקת שום או שבבי שום

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור לחום של 200 מעלות.

מקמחים משטח בקמח ומניחים עליו שליש של חבילת בצק עלים. מרדדים את בצק העלים ויוצרים מלבן מוארך.

מוזגים את כל חומרי הרוטב לקערית, ממלאים את הקופסה הריקה של רסק העגבניות במים ומוסיפים לקערית. מערבבים עד שיוצא רוטב חלק.

קוצצים דק דק שתי פרוסות מהגבינה הצהובה ואת הזיתים.

בעזרת כף מורחים את הרוטב על הבצק המרודד. נשתמש במחצית מכמות הרוטב (לא צריך יותר), מה שנשאר יכול לשמש רוטב פיצה קל הכנה (נהדר לטוסט פיצה) או כמין רוטב מהיר לפסטה. נזהרים לא למרוח עד הסוף ומשאירים פס של 2 סנטימטר לאורך הבצק פנוי מרוטב. עתה מפזרים על הבצק האדמדם את הגבינה הצהובה ואת הזיתים (או כל תוספת אחרת שבחרתם לכם, כגון בצל או שום וכו').

עכשיו החלק המאתגר. מגלגלים בזהירות את הבצק לנקניק ארוך מקצה אחד אל עבר הקצה הפנוי מרוטב. כשמסיימים לגלגל צובטים את קצה הנקניק כדי שהבצק לא יתפרק לנו באפיה.

עתה חותכים את הבצק לחתיכות בעובי של סנטימטר וחצי-שניים. מניחים את החתיכות עם החתך כלפי התבנית ומשאירים מרווח בין בורקס לבורקס – הם תופחים מאד באפיה.

מכניסים לתנור עד שהבורקס משחימים לטעמכם. לי זה לקח בערך 20 דקות.

בתאבון!

מודעות פרסומת

»

  1. נתי הגיב:

    כמה התגעגעתי לבורקס פיצה!
    הוא אשכרה יכל להימכר במאפיה ואף אחד לא היה חושד XD…
    תודה רבה! =)

  2. היה ממש כיף לחזור הביתה מכמה ימים מחוץ לעיר ולמצוא כאלה במקרר 🙂

  3. הודיה הגיב:

    וואו! אפשר לאמץ אותך? שתכין לי כאלה?

  4. הודיה הגיב:

    לא סתם לבד… גם בצק העלים הוא בייתי…

    אגב, איך גורמים לזה להאפות טוב גם מבפנים?!

  5. הודיה הגיב:

    אני מכינה ומקפיאה לפהי אפיה… תענוגג

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s