למצוא מתכון של פשטידה טבעונית זה תמיד כאב ראש. כל מתכוני הפשטידות שתמצאו בספרים או ברשת מורכבים מגבינה, ביצים ולרוב שניהם יחד. אז כשרות לקוראי הטבעונים חשבתי להכין פשטידה על טהרת המוצרים מן הצומח. הפשטידה רשומה כפשטידת חובזה משום שהמצאתי אותה בחורף, עת כל המגרש שליד הבית שלי היה מכוסה במרבד חובזה ירוק ועמוק. באותה מידה ניתן להשתמש בתרד (גם קפוא זה בסדר) או בחלק הירוק של עלי מנגולד. אז בואו נתחיל:

מרכיבים:

  • 150 גרם עלי חובזה (או תרד או מנגולד) קצוצים בינוני
  • קוביית טופו (300 ג')
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • שליש חבילת בצק עלים (330 ג')
  • מלח ופלפל חריף

אופן ההכנה:

במחבת גדולה (אני משתמש בסוטז') מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה.

עכשיו מוסיפים למחבת את עלי החוביזה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את המלח והפלפל וממשיכים בטיגון עד שהעלים הופכים כהים וסמרטוטיים. שימו לב שיש להמליח ולפלפל בנדיבות רבה, אפילו לרמה שזה יהיה מלוח מדי. מאוחר יותר נערבב את התערובת עם הטופו וזה יאזן את הטעמים.

טוחנים את הטופו במעבד מזון עד שהוא נהיה גרגירי ומעט דביק. עוצרים לפני שמקבלים משחה.

מערבבים את תערובת החוביזה עם הטופו.

משמנים תבנית בינונית (אני השתמשתי בתבנית בגודל 25×20), ומכוונים תנור לחום של 180 מעלות. מחלקים את בצק העלים ביחס של שליש ושני שליש.

את החלק הגדול מרדדים דק כך שיכסה את התבנית ואת הדפנות. מניחים בתבנית ומחוררים במזלג כדי למנוע תפיחה.

מכניסים לתוך התבנית את מילוי החוביזה והטופו.

מרדדים את החלק הנשאר מן הבצק ומכסים את שכבת המילוי. צובטים את הבצק העליון והתחתון יחד כדי שהוא לא יפתח באפיה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים עד שהפשטידה מזהיבה.

כשהפשטידה מאד חמה המילוי נוטה להתפורר. כדאי להמתין כדי שהפשטידה תצטנן מעט (לא תתקרר ממש) ואז גם המילוי יתגבש.

בתאבון!

מומלץ להגיש בצרוף רקפות…

מודעות פרסומת

»

  1. פשטידה פשוטה להכנה וטעימה מאד!
    עוד מתכון טבעוני מצוין 🙂 תודה.

  2. goolash הגיב:

    החורים הקטנים בבצק למטה – זה לדקורציה או שיש להם השפעה מיטיבה על הבצק?

  3. לסבית לא מתורבתת הגיב:

    וואי, נראה טעים טעים. השבוע גם אני הכנתי קיש חוביזה. קטפתי המון חוביזות, קצצתי המון חוביזות ואידיתי המון חוביזות, ואז זה יצא הרבה פחות מהמון חוביזות :). הקפצתי עם בצל מטוגן, שום ופלפלים, עירבבתי עם גבינת אגוזים, ואפיתי עם בצק פריך (קמח כוסמין, מיי קרח, שמן זית קפוא ומלח)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s