כיוון שהפוסט הראשון שלי עולה בפורים, אין מתאים מלפרסם מתכון של משקה אלכהולי. ואם מתחילים, אז עם הליקר האהוב עלי – אייריש קרים (או בייליס בלע"ז). אם תחפשו ברשת תמצאו מתכונים רבים של אייריש קרים, אבל למצוא מתכון פרווה, ועוד טבעוני, זו משימה כמעט בלתי אפשרית.

אז הנה לפניכם מתכון טבעוני לאייריש קרים, המעובד מספרו האלמותי של גיל חובב "מתנות מהמטבח". אפשר כמובן לשחק עם יחסי המרכיבים כדי שיתאים לטעם האישי שלכם. אני אישית שם תמיד יותר שוקולד. ואם אתם רוצים גרסה סמיכה ונהדרת – הקפידו להשתמש בקרם קוקוס ולא בנוזל קוקוס. 17% שומן לפחות, אם כי עדיף לחפש את הקרם עם מעל 20%.

מרכיבים:

  • 50 גרם שוקולד מריר (אני תמיד שם 70)
  • 1/2 ליטר חלב סויה (אפשר מתוק)
  • 400 מ"ל קרם קוקוס (פחית אחת)
  • 270 מ"ל ווויסקי (כוס ושליש)
  • רבע כוס סוכר
  • 1 כפית קפה נמס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית שקדים (לא הכרחי)

אופן ההכנה:

מחממים בסיר חלב סויה עם שוקולד על אש בינונית. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. מוסיפים את הקפה והתמציות ושוב מערבבים עד שהכל אחיד, ומכבים את האש (אין צורך להביא לרתיחה). מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים ומחכים עד שהנוזל בסיר יתקרר (שלא יהיה חם מדי לתקוע בו אצבע). מי שאין לו סבלנות (כמוני) יכול לקרר מראש את פחית הקוקוס ואז היא עושה את פעולת הקרור. רק כשהנוזל המשולב (סויה + שוקולד + קוקוס) קר מוסיפים את הוויסקי, משום שאלכהול מתנדף בחום. מערבבים היטב את הכל – והא לכם אייריש קרים מדהים בטעמו.

את האייריש קרים (אמור להיות לכם בערך 850 מיליליטר) מעבירים לבקבוק נקי ושומרים במקרר. מחזיק חודש לפחות.

ניתן להפחית \ להוסיף 100 מ"ל מכמות חלב סויה על מנת לשחק עם רמת הסמיכות של הליקר. ועוד משהו, אם וויסקי יקר לכם מדי, ואתם לא אניני אלכהול – גם ברנדי יעשה את העבודה מצוין.

מודעות פרסומת

»

  1. וזה כל כך טעים! זה הפך להיות המשקה האהוב עלי, ופתח לי את עולם האלכוהול שלפני זה חשבתי שהוא סתם.
    דוב, בודאי שאתה שם יותר שוקולד – אתה מתוק לאללה.
    מזל טוב על הבלוג, בהצלחה עם וורדפרס, ותודה על תרומותיך המשמעותיות למטבח הטבעוני.
    אוהבת מאד,
    יוסי

  2. רינה הגיב:

    שאלה כללית: הקרם קוקוס אמור להיות נוזלי? כח קניתי כמה פחיות של קרם קוקוס וזה לא נוזלי בכלל אלא.. במרקם קרמי כזה קצת כמו גבינה אבל יותר קשה… נורמלי??

    • דוב משהו הגיב:

      קרם הקוקוס אמור להיות סמיך מאד, אבל נוזלי.
      האם אכסנת אותו במקרר? אולי בגלל זה הוא התקשה.
      עוד סיבה אפשרית למצב כזה היא שהנוזלים נפרדו מהמוצקים. האם יש לך חצי פחית של מים וחצי פחית של "גבינה"? אם כן, אז אפשר לנסות לערבב אותם ביחד חזרה למרקם קרמי.

      • לפעמים החלק הקשה צף על המים ואז זה נראה כאילו הכל התקשה – בכפית ארוכה אפשר לערבב ולגלות אם יש מים מתחת לקצף הקשה…

  3. מיכל הגיב:

    מעולה

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מישהו ניסה בלי הסויה? שוקלת לנסות פשוט להוציא את החלב ולשחק עם הכמויות אבל לא בטוחה שיצא משהו שניתן לשתות ולא גנאש..
    אולי להוסיף עוד פחית או שתיים של מיץ קוקוס?

    • עמי הגיב:

      אני בטוח שאפשר להחליף את חלב הסויה במי קוקוס.
      זה יצא קצת יותר "קוקוסי", אם לא אכפת לך מכיוון הטעם הזה.

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מגניב תודה רבה!

  6. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    חובה לשמור בקירור?

  7. רחלי הגיב:

    vh

  8. רחלי הגיב:

    הי! בלוג מקסים!!
    נכנסתי במקרה כדי להכין משקה נחמד לפורים ולמשלוחי מנות- ויצאתי נפעמת !
    האייריש קרים-יצא פצצה! כ"כ התגעגעתי לטעם….
    הכנתי פרווה עם חלב שקדים במקום הסויה.
    באמת יצא מדהים!
    חשבתי לנסות להכין מזה גלידה -אולי ע"י הפחתת כמות האלכוהול?
    (כמו הרעיון שהצעת עם הפינה קולדה)- מה דעתך?יש טיפים?
    נ.ב.
    כבר מדגדג לי המתכון של הפינה קולדה – הפיתוי הבא שאני הולכת לממש…
    פורים שמח!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s